Fastighetsägare

För dig som äger ett småhus eller fritidshus

Genom abonnemanget "Fastighetsnära insamling" kan du bl.a. få tidningar hämtade vid fastigheten. Har du något annat abonnemang eller utrymmet i kärlet inte räcker till så lämnas tidningarna på en återvinningsstation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om abonnemanget "Fastighetsnära insamling"

Om du vill byta abonnemang till fastighetsnära insamling, kontakta oss Länk till annan webbplats.!

För dig som äger ett flerfamlijshus/lägenhetshus

I dagsläget erbjuder inte SÅM någon fastighetsnära insamling av returpapper från flerfamiljshus eller verksamheter. Era hyresgästers returpapper ska lämnas till avsedda behållare på återvinningsstation.

Fastighetsägare till flerfamiljshus/lägenhetshus kan anlita någon av de entreprenörer som är auktoriserade (godkända) av SÅM för att transportera, behandla och återvinna tidningar och returpapper. Detta är ett frivilligt alternativ för de fastighetsägare som önskar en fastighetsnära insamling av returpapper. Fastighetsägaren kontaktar och skriver avtal direkt med en auktoriserad entreprenör.

Du som har avtal tecknat innan 2022-01-01 med någon entreprenör för att hämta returpapper behöver kontrollera så att denna aktör är auktoriserad samt teckna ett nytt avtal.

Här hittar ni en lista över de entreprenörer som är auktoriserade:

Lista över Auktoriserade entreprenörer

Senast publicerad:

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.
Vi använder kakor (cookies) på samiljo.se. Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av kakor. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor