Förpackningar och tidningar

Förpackningar och tidningar (fram till 2022) omfattas av det så kallade producentansvaret, vilket innebär att producenterna ansvarar för att samla in, ta hand om och återvinna materialet.

Förpacknings- och returpappersproducenterna samarbetar under namnet FTI – Förpacknings och tidningsinsamlingen. Det är FTI som äger och driver de återvinningsstationer där du som privatperson i småhus eller fritidshus lämnar tidningar och förpackningar av plast, papper, metall och glas, om du inte har fastighetsnära Insamling (FNI).

FRÅGOR OCH SVAR

Var hittar jag min närmaste återvinningsstation?

Knapp: Expandera för svar

Använd FTIs söktjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.för att hitta din närmaste återvinningsstation.

Vad är det för skillnad på återvinningscentral och återvinningsstation?

Knapp: Expandera för svar

Återvinningscentralerna (ÅVC) är bemannade anläggningar som i GGVV-kommunerna drivs av SÅM, där hushåll kan lämna sitt grovavfall och sitt farliga avfall. Återvinningsstationerna (ÅVS) är obemannade anläggningar som ägs och drivs av FTI – Förpacknings- och Tidningsinsamlingen, där hushåll kan lämna tidningar och förpackningar av plast, papper, metall och glas.

Var kan jag få svar på frågor om återvinningsstationerna?

Knapp: Expandera för svar

Mer information får du på FTIs hemsida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., alternativt genom att kontakta FTIs kundtjänst på telefon 0200-88 03 11.

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor