Deponi

Blandningar eller sammansatta material som inte går att återvinna eller utvinna energi ur läggs i fraktionen deponi på Återvinningscentralen.

Deponering har sedan 1975 minskat från 62 till 0,8 procent i Sverige*. Att hushållen i allt högre grad sorterar sina sopor har varit en viktig anledning till att återvinningen har kunnat öka så mycket.

*Källa: sopor.nu

Exempel på deponi

  • keramik
  • glasfiber
  • säkringar
  • isolering (ingen asbest)
  • spegel


Sophämtningen sker enligt ordinarie planerad tömningsdag torsdag den 13/5 (Kristi Himmelsfärdsdag). Se din aktuella tömningsdag i hämtningskalendern på hemsidan. Samtliga återvinningscentraler är stängda torsdag den 13/5.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.
Besök inte våra återvinningscentraler om det inte är absolut nödvändigt. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna lokala råd. Vänta med att slänga ditt grovafall om det inte är absolut nödvändigt.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor