Vintertips

Vintern och julen är en tid då vi producerar mer avfall än någon annan gång under året. Därför har vi plockat ihop våra bästa tips för förebyggande av avfall och hållbara julklappar. Här hittar du också en sorteringsguide för att det avfall som ändå uppstår ska kunna återvinnas samt information om ändrade öppettider under jul och nyår.

Avfallshämtning och öppettider jul och nyår

I samband med jul och nyår kan ändringar i sophämtningen förekomma. Du som berörs kommer att få information om din ändrade hämtningsdag via SMS. Du kan också titta i hämtningskalendern som uppdateras några dagar innan röda dagar och helgdagar inträffar. Om din tömningsdag inte är förändrad i kalendern trots röd dag, sker tömningen enligt ordinarie planerad dag. Om du inte har registrerat ditt mobilnummer för SMS-utskick, kan du göra det här på webben.

Under jul- och nyårsveckorna har vi avvikande öppettider på våra återvinningscentraler med anledning av röda dagar och helgdagar. Du hittar återvinningscentralernas öppettider här på webben under respektive återvinningscentral. Helgdagarna påverkar även öppettiderna för kontaktcenter. Du hittar öppettider för kontaktcenter här på webben.

Sidan uppdaterades senast:

KONTAKTA OSS

Telefon kontaktcenter: 010 - 414 47 00
Epost: kontakt@samiljo.se

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.