Sommartips

Med vårens första strålar vaknar både vi och miljön omkring oss till liv. När säsongen sätter igång vill många av oss göra fint i trädgården eller på balkongen och tillbringa så mycket tid som möjligt utomhus. Här har vi samlat tips för en hållbar sommar samt information om ändrade öppettider i sommartid.

Avfallshämtning och öppettider, juni 2024

I juni månad infaller både Sveriges nationaldag och midsommarafton. Helgdagarna innebär ändrade öppettider för våra återvinningscentraler och kontaktcenter samt i viss mån ändrade tider för sophämtning. Öppettider för återvinningscentralerna hittar du här på webben under respektive återvinningscentral. Öppettider för kontaktcenter hittar du här på webben.

Du som berörs av ändrade tider för sophämtning i samband med helgdagarna kommer att få din ändrade hämtningsdag via SMS. Du kan också titta i hämtningskalendern som uppdateras några dagar innan röda dagar och helgdagar inträffar. Om din tömningsdag inte är förändrad i kalendern trots röd dag, sker tömningen enligt ordinarie planerad dag. Om du inte har registrerat ditt mobilnummer för SMS-utskick, kan du göra det här på webben.

Ändrade öppettider vecka 28-31

I samband med semesterperioden vecka 28-31 gäller ändrade öppettider för återvinningscentralerna och kontaktcenter. Öppettider för återvinningscentralerna hittar du här på webben under respektive återvinningscentral. Öppettider för kontaktcenter hittar du här på webben.

Närbild av en fluga på en blomma. Foto: Photo by soufiane koraichi on Unsplash

Sidan uppdaterades senast:

KONTAKTA OSS

Telefon kontaktcenter: 010 - 414 47 00
Epost: kontakt@samiljo.se

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.