Pressmeddelanden

Här publiceras pressmeddelanden från SÅM. Ta del av meddelandena genom att klicka på rubrikerna nedan. • 83 KILO MINDRE AVFALL PER PERSON TILL FÖRBRÄNNING FÖRRA ÅRET JÄMFÖRT MED 2018 DÅ FASTIGHETSNÄRA INSAMLING INTE INFÖRTS
  Kommuninvånarna i GGVV-området blir allt bättre på att återvinna och minska sitt avfall. Det visar färsk statistik från SÅM, som ansvarar för renhållningen i Gislaveds-, Gnosjö-, Vaggeryds- och Värnamo kommuner. Orsakerna till den positiva utvecklingen är att fastighetsnära insamling, FNI, har införts i alla kommuner och att allt fler fastighetsägare väljer att ansluta sina flerfamiljshus till matavfallsinsamling.
  Läs mer


 • PANTAMERA EXPRESS TILL STOMSJÖ ÅTERVINNINGSCENTRAL
  I slutet av mars kommer storpantarautomaten Pantamera Express att installeras på SÅM:s återvinningscentral Stomsjö i Värnamo kommun. Detta innebär en möjlighet för företag, föreningar och privatpersoner i GGVV-området att snabbt och enkelt panta stora volymer tomburkar och PET-flaskor.
  Läs mer


 • VI STÄLLER OM – MOBILA ÅTERVINNINGSCENTRALER BLIR GRÖNTIPPAR
  Från och med april kommer SÅM:s mobila återvinningscentraler i Burseryd, Hestra och Reftele att ställa om till gröntippar för trädgårdsavfall.
  Läs mer
SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor