Ökat tryck på våra återvinningscentraler

2020-04-22

Just nu kan vi se ett ökat tryck på våra återvinningscentraler, särskilt under lördagar. Det fina vårvädret bidrar vanligtvis med fler besökare, men i år ser vi ytterligare en ökning, kanske med anledning av coronaviruset och att fler därför är hemma. Högst belastning på våra anläggningar är det under lördagar, då många även är lediga.

Vi uppskattar såklart att ni tar er tid att komma till våra återvinningscentraler för att sortera ert avfall, men nu ber vi dig som har möjlighet att besöka oss under vardagar, att göra ditt besök då istället. Detta för att sprida ut besöken och därmed minska belastningen för vår personal på helgerna, när trycket är som störst. Särskilt i dessa tider när vi ska tänka på att hålla fysiskt avstånd till varandra. Vi har dessutom ett begränsat utrymme för hur mycket avfall vi kan ta emot vid ett och samma tillfälle i våra containrar.

Vi tackar för er förståelse.

På torsdag den 18/6 stänger Kontaktcenter telefonen kl.12.00, midsommarafton är Kontaktcenter stängt. Återvinningscentralerna är stängda på midsommarafton och midsommardagen. Observera att vissa återvinningscentraler har avvikande öppettider även på torsdag den 18/6, besök sidan för respektive återvinningscentral på www.samiljo.se/sorteringochatervinning/atervinningscentraler. För en del abonnenter kommer sophämtningen att tidigareläggas en dag pga. inkörning av midsommar, ställ fram ditt kärl och låt stå tills det blivit tömt.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.