Höstens Grovsopsinsamling

2018-09-26

Grovsopor eller grovavfall är delar av det avfall som normalt uppkommer i ett hushåll, men som inte kan lämnas i sopkärlet. Exempel på grovavfall är möbler, leksaker och andra skrymmande saker av trä, metall eller plast. Grovavfallet kan alltid lämnas på närmaste återvinningscentral, i vissa fall finns även möjlighet att få detta hämtat alternativt lämna det på en plats närmare dig, vi kallar detta för grovsopsinsamling. Under hösten samlas grovsopor in i Värnamo och Gislaveds kommun.

Vi vill rekommendera dig att överväga om det du tänkt slänga istället går att ge bort eller sälja. På miljönär.selänk till annan webbplats hittar du verksamheter som kan ta emot sådant som är helt, och du vill bli av med men som någon annan kanske vill ha istället.

Om du fortfarande har grovavfall som du behöver slänga så gäller följande:

Värnamo kommun:
Du som bor i Värnamo kommun kommer under vecka 42 och 43 att kunna få ditt grovavfall hämtat i samband med ordinarie soptömning. Förpacka avfallet i sopsäck, märk säcken med "Grovavfall" och placera den bredvid ditt sopkärl senast kl. 06:00 samma dag som dina sopor töms aktuell vecka. Observera att du får lämna högst sju kolli per hushåll, samt att ett kolli inte får väga mer än 15 kg samt kunna hanteras av en person.

Gislaveds kommun:
I Gislaved finns möjlighet för hushåll att lämna sina grovsopor vid den mobila återvinningscentral som ställs ut på gröntipparna (återvinningsgårdarna) i Burseryd, Hestra och Reftele en dag var tredje vecka. Vid den mobila återvinningscentralen finns personal som hjälper dig att sortera och se till att avfallet hamnar i rätt container/behållare.

För hösten 2018 gäller kl.14.00-18.00 följande platser och datum:

Reftele

Hestra

Burseryd

8 aug

15 aug

22 aug

29 aug

5 sep

12 sep

19 sep

26 sep

3 okt

10 okt

17 okt

24 okt

31 okt

7 nov

14 nov

På torsdag den 18/6 stänger Kontaktcenter telefonen kl.12.00, midsommarafton är Kontaktcenter stängt. Återvinningscentralerna är stängda på midsommarafton och midsommardagen. Observera att vissa återvinningscentraler har avvikande öppettider även på torsdag den 18/6, besök sidan för respektive återvinningscentral på www.samiljo.se/sorteringochatervinning/atervinningscentraler. För en del abonnenter kommer sophämtningen att tidigareläggas en dag pga. inkörning av midsommar, ställ fram ditt kärl och låt stå tills det blivit tömt.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.