Ändrade öppettider sommaren 2024

En del njuter kanske redan av semester, medan andra snart får lite efterlängtad ledighet. Helgdagar och sommarledigheter påverkar sommarens öppettider. Du hittar alltid aktuella öppettider här på webben.

Öppettider kontaktcenter

I samband med midsommar och under semesterperioden vecka 28-31 gäller ändrade öppettider för kontaktcenter. Öppettider för kontaktcenter hittar du här på webben.

Öppettider återvinningscentraler

I samband med midsommar och under semesterperioden vecka 28-31 gäller ändrade öppettider för återvinningscentralerna. Öppettider för återvinningscentralerna hittar du här på webben under respektive återvinningscentral.

Avfallshämtning under sommaren

Sophämtningen fortsätter som vanligt under sommaren, med undantag för dagarna kring midsommar. Du som berörs av ändrade tider för sophämtning i samband med midsommarveckan kommer att få din ändrade hämtningsdag via SMS. Du kan också titta i hämtningskalendern som uppdateras några dagar innan röda dagar och helgdagar inträffar. Om din tömningsdag inte är förändrad i kalendern trots röd dag, sker tömningen enligt ordinarie planerad dag. Om du inte har registrerat ditt mobilnummer för SMS-utskick, kan du göra det här på webben.

Problem med fluglarver i sopkärlet?

Värmen påskyndar hushållsavfallets förruttnelseprocess, vilket innebär ökad risk för skadeinsekter och fluglarver. Läs våra bästa tips för att motverka fluglarver under sommaren!

Närbild av en fluga på en blomma. Foto: Photo by soufiane koraichi on Unsplash
Lila lavendelfält.

Tips för en mer hållbar sommar

Sommaren är för många förknippad med sol, bad och glass. Men hållbarheten då? Här har vi samlat några tips för en mer hållbar sommar.

Närbild av stora gula solrosor i solnedgång.

Fler nyheter