Källsortera med Sopsamlarmonster

Nu är det ännu roligare att källsortera! Sopsamlarmonstren hjälper barn och vuxna att källsortera. Varje monster samlar på en fraktion, det vill säga en slags avfall.

Sopsamlarmonstren kommer från början från Hässleholm Miljö AB och har blivit väldigt populära runt om i landet. Materialet är framtaget för att väcka intresse för miljöfrågor hos barn och ungdomar, med målsättningen att materialet ska vara anpassat efter läroplanen för olika åldrar. Det kommer hela tiden nya användningsområden för våra vänner, såsom målarbilder, pärlplattor, pappersbroderi och virkmönster på skolhemsidan www.mittavtryck.se Länk till annan webbplats.

Framöver kommer SÅM använda sig av Sopsamlarmonster som ett komplement till övrig kommunikation mot målgruppen barn och unga. Du som jobbar på en förskola eller skola i någon av våra medlemskommuner får gärna ta hålla utkik på Sopsamlarmonstrens egen sida där vi kommer att uppdatera med pyssel och tips. Har du tankar och idéer? Undrar du över något? Hör gärna av dig!

VAD SAMLAR DE PÅ?

Det finns 19 olika Sopsamlarmonster. Wellmer samlar på wellpapp, Pappis samlar på pappersförpackningar och Pantomen samlar pant. Farao är orange och ser ilsken ut, men hon blir bara arg när hon inte hittar något farligt avfall. Kan du lista ut vad de andra samlar på?

En gruppbild av alla Sopsamlarmonster
Logotyp för Hässleholms Miljö AB

Fler nyheter