SÅ GICK ABONNEMANGSVALET I VAGGERYD

2020-12-04

Det gjordes 4 500 utskick av abonnemangsvalet i Vaggeryds kommun, varav 4 020 abonnenter valde att ansluta sig till sopsystemet Fastighetsnära insamling 2021. Det ger en anslutningsgrad på 89,3%.

Detta ingår i ditt abonnemang

När du som har valt Fastighetsnära insamling fått de nya kärlen vill vi att du öppnar kärlen och tar ur FNI-handboken, matavfallshållaren, matavfallspåsarna, plastminimizern samt elektronikboxen som ligger där i. Det är viktigt att du tar ur detta direkt när du fått kärlen eftersom det kan bli sophämtning tätt inpå. Elektronikboxen hänger du endast ut på kärlet när den behöver tömmas.

Kärlutbyten

Kärlutbyten kommer att påbörjas i början på nästa år. Ditt nuvarande kärl måste därför stå synligt på din tomt från och med januari 2020. Om du inte vill att vi går in på tomten behöver du ställa fram kärlet vid tomtgränsen eller kontakta oss i förväg.

De nya kärlen ställs ut av PWS på uppdrag av SÅM. Utkörningen görs områdesvis och successivt med ambitionen att samtliga abonnenter ska ha fått sina kärl innan april månads slut. Observera att vi inte meddelar dig något datum för kärlbytet.

Inför midsommar kan avvikelser i sophämtningen ske, till exempel tidigarelagd tömning. Du kan se din aktuella tömningsdag via vår hämtningskalender på hemsidan! Låt ditt kärl stå framme tills det blivit tömt.
Vi har just nu problem med vår telefonväxel på grund av ett systemfel hos vår operatör. Du når oss via e-post: kontakt@samiljo.se. För akuta ärenden ring Vaggeryds kommun 0393 - 67 80 00.
Vi har just nu stora problem med förseningar när det gäller sophämtningen. Inkörning sker löpande och kommer även ske under kvällar och helger. Se vilka områden det gäller under "Aktuella driftstörningar" på startsidan.
Besök inte våra återvinningscentraler om det inte är absolut nödvändigt. Följ Folkhälsomyndighetens allmänna lokala råd. Vänta med att slänga ditt grovafall om det inte är absolut nödvändigt.
Genom att klicka på "Jag godkänner kakor" samtycker du till användningen av cookies och liknande teknik från SÅM. Läs mer Jag godkänner kakor Jag godkänner inte kakor