Fastighetsägare

För dig som äger ett småhus eller fritidshus

Genom abonnemanget Fastighetsnära insamling (FNI) kan du bland annat få tidningar hämtade vid fastigheten. Har du något annat abonnemang eller om utrymmet i kärlet inte räcker till så lämnas tidningarna på en återvinningsstation Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Läs mer om abonnemanget Fastighetsnära insamling (FNI).

Om du vill byta abonnemang till fastighetsnära insamling, kontakta oss!

För dig som äger ett flerfamiljshus/lägenhetshus

I dagsläget erbjuder inte SÅM någon fastighetsnära insamling av returpapper från flerfamiljshus eller verksamheter. Era hyresgästers returpapper ska lämnas till avsedda behållare på återvinningsstation.

Fastighetsägare till flerfamiljshus/lägenhetshus kan anlita någon av de entreprenörer som är auktoriserade (godkända) av SÅM för att transportera, behandla och återvinna tidningar och returpapper. Detta är ett frivilligt alternativ för de fastighetsägare som önskar en fastighetsnära insamling av returpapper. Fastighetsägaren kontaktar och skriver avtal direkt med en auktoriserad entreprenör som bestämmer avgift för tjänsten. Avgiften får dock inte överstiga den fastställda maxtaxan för aktuellt år. Maxtaxan är en del av Renhållningstaxan Länk till annan webbplats..

Du som har avtal tecknat innan 2022-01-01 med någon entreprenör för att hämta returpapper behöver kontrollera så att denna aktör är auktoriserad samt teckna ett nytt avtal.

Här hittar ni en lista över de entreprenörer som är auktoriserade:

Lista över auktoriserade entreprenörer

Sidan uppdaterades senast:

SMHI varnar för omfattande snöfall och besvärligt väglag. Det kan innebära svårigheter för sopbilarna att ta sig fram och förseningar kan förekomma. Vi ber dig att ha dina kärl ute till de blivit tömda.