Avfallshämtning

Trädgårdsavfall

Till trädgårdsavfall räknas gräs och ogräs, mossa, barr och löv, fallfrukt, häckklipp samt ris och grenar. Trädgårdsavfall ska inte läggas i soporna och får inte dumpas i skogs- eller parkområden. Ett alternativ är att teckna ett grönabonnemang, som innebär att du får ett kärl hemlevererat, där du kan slänga ditt trädgårdsavfall. Detta töms sedan varannan vecka mellan den 1 april och den 15 november.

Frågor och svar

När hämtas mitt trädgårdsavfall?

Om du har ett grönabonnemang så hämtas ditt trädgårdsavfall varannan vecka, från den 1 april till den 15 november. För info om vilka tömningsdagar som gäller för just dig, se vår sophämtningskalender.

Hur gör jag för att beställa grönabonnemang?

Grönabonnemang finns idag enbart tillgängligt i Värnamo kommun, och tecknas via vårt kontaktcenter. Vad gäller övriga kommuner så hänvisar vi till våra återvinningscentraler, eller våra gröntippar alternativt hemkompostering av trädgårdsavfall.

Planerad inkörning under denna vecka har inte kunnat utföras enligt plan då vår entreprenör i Gislaved, Gnosjö och Värnamo kommun just nu inte klarar att fullfölja sitt uppdrag. Vi kan i dagsläget inte säga när tömning kommer att ske, men låt kärlen stå ute, så tömmer vi så snart vi kan!! Vi beklagar den uppkomna situationen.